utorok 9. apríla 2019

Moje sladké radosti/ Katarína Brychtová

Zo slovenského originálu- Moje sladké radosti
Žáner- Kuchárka
Preklad- /
Séria- /
Počet strán- 112
Väzba- pevná väzba
Rok vydania- 2017
Vydavateľstvo-
Fortuna libri
Čítané- apríl 2019

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.
ANOTÁCIA

Máte radi sladké? S radosťou pripravujete koláče pre svojich blízkych?
Práve vám je určená táto knižka.
Známa a obľúbená televízna moderátorka Katarína Brychtová v nej predstavuje osvedčené recepty, ktoré zdedila po starej mame, získala od svojej svokry i kamarátok.
K tomu ponúka zopár modernejších receptov zo sveta, vianočné špeciality i niekoľko slaných chuťoviek.
Dozviete sa aj to, ako sa k jednotlivým receptom dostala a čo pre ňu znamenajú.
Orechovo-čokoládová torta, krémeše, londýnske rezy, lávový koláčik, ale aj pagáčiky, brownies či gaštanová tortička a vanilkové rožky, to sú len niektoré z Katkiných (nielen) sladkých radostí. Určite si z nich vyberiete aj vy.
Presvedčte sa sami.
Dobrú chuť 

MOJE HODNOTENIE

Dobrých kuchárskych kníh nie je nikdy dosť. Pre mňa ako ženu, ktorá miluje varenie a kuchyňu, je poriadenie si nejakej novej kucháročky na poličku úplným nadšením. A keď mi Panta rhei poskytla túto chuťovku na zrecenzovanie, nemohla som odmietnuť. Poďte sa so mnou pozrieť, ako sa mi kniha plná sladkých radostí páčila.


Ako prvé musím skonštatovať, že kniha je tenučká. Ma čosi okolo 100 strán a v jej vnútri sa nachádza asi 40 receptov. Čo môže byť pre niektorých pozitívne a pre niektorých nie, je to, že v kuchárke sa nachádza veľa "starých" klasických receptov od našich starých mám, ktoré pečie asi každý. Ja sa však prikláňam do kategórie tých, ktorí to vnímajú pozitívne.

A to z jasného dôvodu. Milujem kuchárky, v ktorých je ku každému receptu priložená fotografia, ako ma daný pokrm/koláč vyzerať. V starých knihách zväčša žiadne obrázky nie sú a to ma často znervózňuje! Potrebujem mať jednoducho predstavu, ako má moje finálne dielo vyzerať. V tejto knihe je ozaj množstvo krásnych fotiek. Som nadšená za každým, keď si ju listujem.

Pre predstavu prikladám vyššie fotku, na ktorej je register receptov, ktoré v knihe môžete nájsť. Ako vidíte, mnoho koláčov je vážne známych. Napríklad tradičný Parížsky rez, Pusinky, Žltý koláč, Šuhajdy, Londýnske rezy, Štrúdľa, Bublanina, Rožteky a iné.


Čo sa týka celkovej kompozície receptov, mne osobne to veľmi vyhovovalo. Naľavo vždy vzorová fotografia a vpravo nasleduje vždy názov koláča, pod tým nejaký obkec autorky, potom zoznam surovín, ktoré budeme potrebovať a nakoniec postup.

Recepty sú pre mňa pekne prehľadne a zrozumiteľne napísané. Neviem, čo by som tomu mohla vytknúť. Snáď len viac receptíkov pre inšpiráciu. :) Pár koláčikov som aj skúšala a boli vážne dobré. Množstvo surovín mi pekne sedelo, cestá vyšli také, aké mali byť. U mňa maximálna spokojnosť. :)


Túto kuchárku úprimne odporúčam. Verím, že si získa srdcia žienok, ktoré sa rady motajú v kuchyni a túžia ukuchtiť niečo sladké. Recepty sú vážne jednoduché a myslím, že ich dokáže upiecť každý, kto vie držať varechu. :)


CELKOVÉ HODNOTENIE


POĎAKOVANIE
Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu Pantarhei.sk Ak vás kniha zaujala, môžete si ju zakúpiť práve na PantaRhei.


KLADY
  • nádherné fotografie
  • zaujímavé recepty
  • pekne spracované
  • prehľadné

ZÁPORY
  • tenká kniha
  • chcelo by to viac receptov
ODPORÚČAM

Ako ďalšiu knihu, ktorá by sa vám mohla páčiť odporúčam knihu Kvások. Recenziu si na ňu môžete prečítať práve TU!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára