štvrtok 28. apríla 2016

Johanna Lindseyová- Znak polmesiaca


Z anglického originálu- Once a princess
Žáner- Historická romanca
Preklad- Jana Scheichertová
Počet strán- 264
Väzba- pevná
Rok vydania- 2002
Vydavateľstvo- Ikar
Čítané- apríl 2016

O čom je táto kniha?
Vo vidieckom hostinci na Mississippi vystupuje pre potešenie iných krásna princezná ako háremová tanečnica. Nevie o svojom kráľovskom pôvode, preto ju dráždi príťažlivý muž, ktorý sa preplavil cez oceán, aby ju získal. Odvážny muž si prišiel do Ameriky po sľúbenú nevestu. No tvrdohlavá diablica odmieta prejavy náklonnosti, a tým ešte väčšmi rozpaľuje jeho vášeň. Čo by však neurobil odmietaný nápadník preto, aby dobyl lásku ženy, ktorá prisahala, že láske za nijakých okolností nepodľahne.

Moje pocity- 
Táto kniha je druhá, ktorú som od tejto spisovateľky čítala. Na jednej strane ma milo prekvapila a na druhej ma trošku sklamala.

V anotácii sa píše, že krásna princezná vystupuje v hostinci ako háremová tanečnica... to mi príde trošku viac zveličené. Táňa už netancovala 6 rokov a jej predstavenia sa už nekonali. Takže si myslím, že tento úsek v anotácii je trošilinku nepravdivý.

Tak ako každá kniha, aj táto mala svoje čaro. Krásny chlap, žena- všetko, čo má v dobrej knihe byť. :D
Na knihách tejto spisovateľky sa mi páči, že má taký špecifický štýl písania. Alebo je to tým, že má dobrý preklad?
Každopádne, muži v jej knihách nie sú žiadne padavky, čo je u mňa veľmi dôležité! :D

Mínus na tejto knihe bolo, že nemala bohvie akú zápletku. Bola to super oddychovka, no nič akčné alebo napínavé, čož ma trochu štvalo.
Žeby mohla byť celá kniha len o tom, ako sa kráľ snaží priniesť "pobehlicu" späť na trón? 

Zo začiatku ma rozčuľovalo, ako v každej tretej vete, Táňa prirovnávala Štefana ku diablovi. Má oči ako diabol, je nebezpečný ako diabol ; pokúša ma ako diabol....
To mi po čase začalo liezť na nervy, no nakoniec som si na to zvykla. Ku koncu knihy slovo diabol nebolo až také časté! :D
Ďalej ma rozčuľovalo, ako Táňa Štefanovi neustále utekala. Po čase mi to prišlo únavné a dúfala som, že tá ženská konečne dostane rozum.

Na knihe mi vadilo, že prevrat citov medzi Táňou a Štefanom bolo strašne rýchle. Aspoň mne to tak prišlo- z dňa na deň sa zmenil ich vzťah.
Na druhej strane, Štefanove vybíjanie zlosti bolo aspoň originálne. Najprv som si povedela- Čože ?! :D

Koniec bol pre mňa znova mínusový. Tak rýchle rozuzlenie a to všetko.... mala som pocit, ako keby bol odflaknutý. :/... U kníh som zvyknutá, že dej je niečím oživený a počas čítania čitateľ prežíva takzvané napätie. U tejto knihy mi to chýbalo, takže tentoraz to bude o pusinku menej.

Ale aj napriek tomu sa mi kniha celkom páčila a myslím, že si ju ešte niekedy prečítam. :D Keď budem mať chuť na niečo oddychové a romantické. :)

Čítali ste knihu aj vy? Aký ste z nej mali dojem ?
Nezabudnite zanechať komentár, teším sa z každého jedného. :)

Prajem pekný večer :)
Bleise

6 komentárov:

  1. Děkuji za doporučení, o prázdninách si doplním vzdělání. Tato kniha i autorka mi zatím utíkají mezi prsty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som ti ukázala novú autorku. :) Johanna je vážne kvalita a keď sa ti tento žáner páči, určite neváhaj :)

      Odstrániť
  2. Pěkná recenze. :) Já historické romance moc nečtu, ale občas si nějakou přečtu jenom tak na oddychnutí. :)

    OdpovedaťOdstrániť