piatok 10. marca 2017

Dnes odporúčam ↓ Knižný tip #2

Krásny piatkový večer! :)
Dnes vás tu opäť vítam s novým odporúčaním. Tentokrát tu máme skvelú dobrodružno-fantastickú knihu, na ktorú neviem dopustiť. Odporúčam vám Ľavú ruku Boha od Paula Hoffmana.



 Anotácia:
 "Útulok spasiteľov na Shotoverskom zráze je jedna veľká lož. Spásy sa tam človek nedočká a o útočisku nemôže byť ani reči."
V útulku spasiteľov niet priestoru pre radosť a nádej. Väčšinu chovancov priviedli na toto skľučujúce miesto v útlom detstve proti ich vôli. Krčia sa pod krutovládou mníchov, ktorých zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ – slúžiť Obesenému spasiteľovi.
Útulok je rozľahlá pevnosť plná spletitých chodieb nasiaknutých pachom storočí náboženského zápalu. V jednej z nich stojí chlapec a cez tmavé okno pozoruje čerstvé prírastky do tohto pozemského pekla. Má štrnásť alebo pätnásť rokov – svojím vekom si nie je istý rovnako ako ani ostatní chovanci. Dávno zabudol svoje pravé meno, teraz mu hovoria Cale. Nepamätá si nič z predchádzajúceho života a netuší, čo ho čaká v budúcnosti... Ani to, že ho nazvú Anjelom smrti.



Táto kniha je úžasná, skvelá, pecková. Prečítala som ju dvakrát, rovnako ako aj celú trilógiu. Keď som o nej prvýkrát počula, vôbec ma nezaujala. Odrádzal ma hlavne ten zvláštny názov, ktorý vo mne budil dojem, že kniha je "Biblia 2". Nakoniec ma na to prehovorila sestra, ktorej veľmi ďakujem! :) Nebyť jej, nikdy by som sa k tomuto skvostu nedostala.
Cítim v sebe povinnosť oboznámiť vás s ňou. Nechcem, aby bola kniha odsúdená kvôli názvu a obálke. (rovnako ako to bolo v mojom prípade). Toto si určite prečítajte!! :)
Kniha je písaná pútavo. Tri štvrtinu som mala zimomriavky na chrbte... tú zvyšnú štvrtinu sa mi chcelo vracať. (Nemyslím to v negatívnom zmysle. Niektoré scény sú ozaj živo opísané). Sympatické postavy, nepredvídateľný a rýchlo čítajúci príbeh. To všetko nájdete v tomto diele.

Kto knihu nečítal, určite nech neváha. Vďaka skvelému prekladu a celkovému príbehu, získate čitateľský zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnete. Budete chcieť viac a viac.


Čítali ste túto knihu? Ak nie, chystáte sa? Určite neváhajte! :)
Prajem pekný večer!
Bleise

2 komentáre:

  1. Skvělý tip :) Knihu jsem četla před pár lety a byla nadšená :) Docela bych si dala re-reading :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ach tak to ma teší, že poznám spriaznenú dušu, čo rovnako zbožňuje túto sériu! ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť