nedeľa 4. júna 2017

Anja Donnermeyer- Pečieme bez múky

Z nemeckého originálu- Backen ohne Mehl
Žáner- kuchárka
Preklad- Ľudmila Strukely
Séria- nepochádza
Počet strán- 127
Väzba- mäkká väzba
Rok vydania- 2017
Vydavateľstvo- Ikar
Čítané- máj 2017

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.


O čom je táto kniha?
Chcete alebo musíte piecť bez lepku a potrebujete inšpiráciu? V tejto knihe nájdete všetko, čo hľadáte: ovocné a krémové torty, detské narodeninové torty s motívmi, koláče na plech, zeleninové koláče, muffiny, pečené lízanky, sladké drobnosti a iné dobroty.
S desiatimi základnými receptami na korpusy bez múky môžete vykúzliť akýkoľvek koláč či tortu podľa vlastnej chuti a fantázie.
🔻🔻🔻

Moje hodnotenie-

Ste alergik? Celiatik? Máte intoleranciu na lepok, no aj napriek tomu túžite vypekať a občas si zamaškrtiť? Vtom prípade mám pre vás skvelú kuchárku, ktorá vás obdarí mnohými zaujímavými a chutnými receptami. Poďme sa spolu pozrieť, čo nám ponúka.


Kniha ma veľmi oslovila, nakoľko v svojom jedálničku chcem múku obmedziť na minimum. Nastal však problém. Keďže pečenie milujem, ako si poradiť bez múky? Zrazu sa mi naskytla príležitosť uchmatnúť si túto kuchárku a odpoveď na moju otázku bola zodpovedaná. Bez múky sa dá piecť veľmi jednoducho a chutne! ;)


Obsah sa mi po vizuálnej stránke veľmi páči. Kniha je prehľadná, s krásnymi fotkami a zaujímavými receptami. Na 127 stranách nájdete množstvo tipov na skvelé pochutiny, z ktorých sa oblížete až za ušami. :) Verte, nebudete vedieť odolať!

Prvých 60 strán tvoria pochúťkové torty, tie zvyšné sú koláče, guľky a rôzne drobnosti. Pre niekoho však môže byť problém, že (tuším) do každej jednej torty sa pridáva želatína. (sú to tie typy tort s nízkym korpusom a vysokým krémom) a tak vegáni a vegetariáni budú sklamaní.

V knihe sa nachádza množstvo úžasných receptov, z ktorých si môžete vyberať. Orieškové, krémové, keksíky či guľôčky.  Avšak povedala by som, že nie je vhodná pre všetkých. Tí, ktorí sa snažia žiť zdravšie nebudú spokojní. Pretože v tejto kuchárke sa múka nahrádza práškovým pudingom, pridáva sa želatína a rôzne výmysly typu čokoládová ryža atď.


ZHRNUTIE:

Táto kuchárka je bohatým zdrojom inšpirácií pre nové zákusky. :)
Ako som už spomínala, nie je vhodná pre všetkých, nakoľko vegáni a vegetariáni si tu neprídu na svoje. Povedala by som, že kniha je výhradne určená pre celiatikov, ktorí budu nadmieru spokojní. :)

Môže vás zaujať:
  • mnoho skvelých a hlavne jednoduchých receptov
  • graficky krásne spracovaná kniha
  • lákavé fotografie
  • presne postupy, tipy a rady
  • na začiatku nájdete recepty na 10 základných korpusov
  • studňa inšpirácií pre celiatikov

Môže vám prekážať:
  • používanie živočíšnych produktov
  • nie je vhodná pre vegánov, vegetariánov
  • nahrádzanie múky práškovým pudingom
  • do niektorých koláčov sa pridáva želatína






Túto kuchárku určite odporúčam. Ak ste alergik, určite si v nej prídete na svoje! :)



3 komentáre:

  1. Páni, u vás to muselo rozvoniavať a tie koláčiky vyzerajú tak chutne! Mňam! ^.^ Jój, musím si niečo dneska upiecť :D Inak, veľmi zaujímavá knižka, rada pečiem a skúšam niečo nové, takže ďakujem za tip♥ A opäť sa fotky neskutočne vydarili, všetky sú prekrásne♥♥♥
    Prajem ti krásnu nedeľu ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Noo, veruže rozvoniavalo. :D Teraz si musím dať diétu, prinajlepšom recenzovať nejakú šalátovú knihu. :D Veru, upiekla si niečo? Nie je nič lepšie než nedeľa s koláčom.:)) Veľmi pekne ďakujem! Som rada, že recenzia splnila účel a opäť- ďakujem za pochvalu. :) Maj sa krásne a pekný zvyšok večera! :)

      Odstrániť
  2. Mám intoleranci lepku, ale docela na to prdím a lepek jím i tak, ale samozřejmě ne moc často. Je to proto, že jsem právě pšeničnou mouku nahradila na určitou dobu různými náhražkami, například kukuřičnou moukou, ale strašně jsem po těch věcech přibírala! Takže jsem se na to vyprdla a vrátila se k lepku, který konzumuju tedy jen velmi výjimečně, například když si dám jednou týdně v čajovně pitu s kořením, které já prostě neodolám! Tahle kuchařka by mi nejspíš nic nepřinesla, protože želatinu a puding a oříšky naprosto nesnáším :D. Ale v poslední době peču hodně bez lepku a je opravdu spouta receptů, které se dají vymyslet i bez lepku a přitom jsou mnohem zdravější a zcela bez mouky! Například dělám domácí semínkový chléb absolutně bez mouky, nebo muffiny z quinoa, v dnešní době ty možnosti jsou, tak mě vždy zarazí, když to někdo řeší tak předpotopně, jako je želatina a puding. Když něco nemůžu udělat bez mouky, tak to nahradím nějakým nepečeným dezertem, který si třeba i sama vymyslím :). Zkrátka mouku konzumuju a používám výjimečně, ale když už, tak hold tu s lepkem a s vědomím, že budu mít další den beďary zas všude :D.

    marbets.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť