nedeľa 14. februára 2016

Nový projekt- Za knihu strom. :)


Ahojte! :)
Rozhodla som sa priviesť na svet nový projekt s názvom Za knihu strom. :) Úprimne, tento nápad vznikol jedného večera, keď som sedela na posteli a pozerala na svoju knižnicu. V hlave mi blúdila kopa myšlienok, ktoré sa prevažne týkali kníh. Rozmýšľala som nad tým, aké množstvo stromov sa zreže kvôli tomu, aby pre nás mohli vydať knihu. Že zakaždým, keď si kúpim v obchode knihu, ako keby zrezali jeden strom... Knihy milujem, no prírodu tiež. A tak som rozmýšľala a rozmýšľala, ako tomu zabrániť.
A tak to vzniklo... Môj nový projekt- Za knihu strom :)....

O čo v projekte ide ?
Cieľ tohto projektu je úplne jednoduchý. Za každú jednu knihu, ktorú si počas roka kúpiš, posadíš jeden strom. Ja to robím tak, že ešte malé semienka posadím do kelímka od jogurtu. Keď je stromček dosť veľký nato, aby sa presadil, posadím ho do záhrady alebo sa vyberiem do lesa a nájdem mu nové miestečko. Aký krásny skutok... Urobme na našej zemi krajšie miesto. ♥

Kedy sa môžem zúčastniť ?
Do projektu sa môžeš zúčastniť počas celého roka. Keďže som projekt Za knihu strom vymyslela až teraz, tak sa môžeš účastniť od februára až do decembra 2016. :) Nový projekt Strom za knihu bude v januári 2017. :)

Projekt by mal fungovať podobne, ako Knižná výzva od Ells. Do článku by ste mali napísať za každý mesiac zoznam kníh, ktoré ste si kúpili a koľko stromov ste za nich posadili. :) Do článku môžete uviesť druhy a fotografie stromov, ktoré ste posadili.
Bola by som veľmi rada, keby tí, ktorý sa do projektu zapoja napísali, že ho usporadúvam ja. :) Ale pokiaľ nie, nebudem sa hnevať. Len ho neuvádzajte za svoj. :) Prajem príjemné sadenie. :)

4 komentáre:

  1. Jéééé, to je nádherný nápad!!! Jdu do toho! :))
    K
    (Pardon, že jsem se příliš nerozepsala, ale potřebovala jsem jasně demonstrovat svoje okouzlení Tvým nápadem :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Som rada, že sa ti páči. :) Urobíme na zemi krajšie miesto. :)

      Odstrániť
  2. Toto je snáď najkrajší nápad s akým kedy kto prišiel.♥ Tak ako bolo napísané v komentári vyššie, tu vlastne ani nie je čo povedať, ono by to vlastne malo fungovať ako bežná vec, hlavne v dnešnom svete kedy ľudia vyrubujú strom za stromom bez toho, aby sa zamysleli nad tým čo robia. Tuším je čas na rozšírenie lesíka pri ktorom bývam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Ďakujem :) Som veľmi rada, že sa ti nápad páči. :D Určite neváhaj a začni so sadením. :D :)

      Odstrániť