piatok 5. februára 2016

Rexanne Becnelová- Rytier z Ružového útesu

Z anglického originálu- The Knight of Rosecliffe
Počet strán- 304
Väzba- tvrdá
Rok vydania- 2009
Vydavateľstvo- Slovenský spisovateľ
Séria- Ružový útes ( 2.časť z 3)
Čítané- január 2016
O čom je táto kniha?
Dej tohto pútavého románu sa odohráva vo Walese dvanásteho storočia. Odbojní Walesania sa usilujú vyhnať zo svojej vlasti anglických votrelcov. K najodhodlanejším rebelantom v divokých lesoch obklopujúcich hrad Rosecliffe patrí mladučká, hoci životom ťažko skúšaná Rhonwen. Hrdá, odvážna dievčina Angličanov z duše nenávidí, a tak bez zaváhania prijme úlohu zabiť jedného z ich veliteľov, Jaspera Fitza Hugha. Ako dieťa mu síce raz zachránila život, no teraz vie, že Jasperova smrť je nevyhnutná daň za slobodu jej ľudu. Rhonwen však ešte netuší, že oveľa silnejšia než tá najzarytejšia nenávisť je láska...
Moje pocity-
Keďže je táto kniha druhá časť zo série Ružový útes, nesmierne som sa na ňu tešila. Prvá časť "Nevesta z Ružového útesu" sa mi nesmierne páčila a tak som sa veľmi tešila aj na toto pokračovanie. :)
Prvé čo ma na začiatku zarazilo- Ako sa môže deväťročná neter zamilovať do svojho strýka ? Viem, že to bola len taká malá detská láska, a riadne ma to zaskočilo. :D
Na tejto sérii sa mi veľmi páči, že postavy, ktoré sa vyskytovali v prvej časti, nachádzajú sa aj vo zvyšných dvoch. Spočiatku som si nevedela predstaviť, že sa mi bude páčiť kniha s Rhonwen, pretože keď som čítala prvú časť, mala len 9 rokov. 
Veľmi sa mi páčilo, že Rhonwen bola taká "rebelka". Žila len v lesoch a tej, takzvanej "šľachte" sa chcela vyhýbať.
Stretnutie s Jasperom Fitzom Hughom bolo veľmi zaujímavé. Jasper mi bol sympatický už v prvej časti, takže na túto knihu som sa najviac tešila kvôli nemu. :)
Na Rhysa ap Owaina som mala strašné nervy, pretože bol od Rhonwen o 2 roky mladší, ale správal sa ku nej, ako keby mu patrila. Takže keď Rhonwen od neho odišla, bola som tomu rada, pretože som nechcela, aby skončila s Rhysom.
V tejto knihe sa mi páčilo veľa častí. :) Hlavne tá časť, keď ho musela poumývať, alebo vtedy, keď si vyznali lásku.
Mám rada, keď je kniha tak živo písaná, že keď sa do nej začítam, úplne zabudnem na prítomnosť. A presne to sa mi stavalo pri tejto knihe.
Každá jedná scéna, každé jedno slovo sa mi tak vrývalo do pamäti, ako keby som to prežila ja sama. :)
Koniec bol veľmi napínavý až som tŕpla nad tým, ako to skončí.
Bolo mi Jaspera ľúto, pretože považoval Rhonwen za vypočítavú mrchu a neveril v jej city. Napríklad vtedy, keď sa s ním prišla "rozlúčiť."
Bola som nešťastná z toho, že obidvaja sa navzájom tak milovali a pritom si mysleli, že jeden druhého nemá rád.
Scénka, keď ležala Rhonwen v posteli a zamrmlala Rhysovo meno, pretože mala halucinácie ma privádzala do šialenstva. Ako si Jasper mohol myslieť, že miluje Rhysa??
Na konci som plakala, pretože milujem šťastné konce a toto bol veľmi šťastný koniec a som rada, že všetko dopadlo tak, ako dopadlo. Aj keď príbeh podľa mňa skončil v tom najlepšom. :) Pripísala by som ešte aspoň ďalších 100 strán. :)

Za mňa 5 pusiniek z 5

 

4 komentáre:

  1. Knihu neznám, ale vypadá zajímavě :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď máš rada historické romány, tak určite neváhaj a prečítaj si ju. :) Rexanne je veľmi talentovaná spisovateľka. :)

      Odstrániť
  2. Knížku vůbec neznám, ale nevypadá špatně :) Těžko říct, jestli se dá sehnat u nás knihovně, ale kouknu se po ní :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokiaľ máš rada romantické knižky, určite nad touto neváhaj. Táto séria patrí medzi moje najobľúbenejšie. :)

      Odstrániť