streda 4. mája 2016

Suzanne Collinsová- Skúška ohňom

Ahojte moji milí! :)
Ako sa máte? Čo úžasné práve čítate? :) Slniečko krásne svieti a ja mám z toho veľmi dobrú náladu, pretože tu cítiť príchod leta! :D 
Dnes som tu s recenziou na 2.diel mojej obľúbenej trilógie. :) Tak, poďme nato! :)

Z anglického originálu- Catching Fire
Žáner- Akčný / Dobrodružný / Sci-fi
Preklad- Michal Jedinák
Séria- Hry o Život (2.diel z 3)
Počet strán- 232
Väzba- pevná
Rok vydania- 2010
Vydavateľstvo- Ikar
Čítané- august 2015 

O čom je táto kniha?
Katniss a jej priateľ z Dvanásteho obvodu Peeta Mellark napriek nepriazni osudu prežili Hry o život a zvíťazili. Katniss sa vracia k rodine a k svojmu dávnemu priateľovi Galovi, doma však nič nie je také, ako si predstavovala. Gale si udržuje chladný odstup a Peeta sa k nej obrátil chrbtom. Medzi ľuďmi sa navyše šepká o vzbure proti Sídlu, ktorú mohli podnietiť práve oni dvaja s Peetom. Katniss na svoje zdesenie zisťuje, že nevedomky priliala olej do ohňa nespokojnosti, a teraz má strach, že ju nedokáže potlačiť... 

--------------------------------------------------- 
Moje pocity-
Čo k tomuto povedať? :) Myslím si, že každí z vás, kto pozná the Hunger Games vie, aká táto recenzia bude! :) (teda, aspoň v to dúfam. Pokiaľ nie, tvárte sa, že ste predchádzajúci riadok nečítali! :D). Ešte som v mojom okolí nepočula, aby niekto povedal- táto kniha je blbosť. :)

Mne osobne celá táto trilógia prirástla k srdcu a Hunger Games naprosto milujem. :) Som nesmierne šťastná, že filmy som videla až po prečítaní knihy a tak môj pôžitok bol dvojnásobný.

Všetky tri knihy som prečítala jedným dychom, no aj napriek tomu musím povedať, že táto časť sa mi páčila zo všetkých najviac.
Neviem prečo, ale všetci hovoria, že táto časť je nudná a jednotka je oveľa lepšia. Prečo? :)

Toto pokračovanie je originálne (tak, ako celá kniha), prepracované a plné nápadov. Je neskutočné, akú bujnú predstavivosť a fantáziu mala autorka.
Z počiatku som sa bála, že to bude niečo podobné ako jednotka a autorka sa bude omieľať stále len okolo toho jedného, no ako vždy- mýlila som sa. :)

Počas čítania knihy som bola neskutočné nadšená. Štýl písania mi úplne vyhovoval a ako som už spomínala- ten úžasný nápad.... (ani si neviete predstaviť, ako sa držím na uzde aby som nespoilerovala!!! :D ).

Ďalšie obrovské plus je, že (aspoň podľa mňa) film nepokazil dojem knihy. Myslím si, že je dosť kvalitne spracovaný, dobré herecké obsadenie a dabing :) Ja som bola úplne spokojná.
Neznášam, keď prečítam knihu z ktorej mám super pocit....potom uvidím film, ktorý je úplne nanič a pokazí mi celý dojem , až sa mi nakoniec všetko zleje dokopy až nakoniec poviem "je to hlúpa kniha"...

Takže, aby som to zhrnula, kniha si zaslúži plný počet hviezdičiek a celú túto trilógiu úplne ZBOŽŇUJEM!! :) Kto to ešte nečítal, určite neváhajte a šup, šup do čítania! :)

Čítali ste túto knihu ? :) Aký na ňu máte názor? Určite sa nezabudnite so mnou podeliť o názory v komentároch. Teším sa z každého jedného. :)

Prajem vám pekný zvyšok dňa. :)
Bleise

4 komentáre:

  1. Já Hunger Games miluju. Prvně jsem je četla někdy ve čtrnácti mám pocit, a naprosto mi celá trilogie přirostla k srdci (A KDYBYS VIDĚLA, JAKÝ MÁ MOJE VERZE OBAL, OH MY GOD).

    Jak jsem řekla, celou trilogii zbožňuju. Nechápu ale, jak někdo může říct, že první kniha je z těch tří nejlepší. Za mě definitivně vede část třetí.

    Krásný večer!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tedy, máme to pěkně načasované :) Tys vydala recenzi a já dvojku před pár dny doposlouchala (zase jako audio). Musím se tedy přiklonit do tábora, kterým tento díl připadá slabší než jednička, ale stále je to dost kvalitní a znovu - v žánru YA (který fakt nemám ráda) je to naprostý nadprůměr, dost pravděpodobně vůbec nejlepší série tohoto žánru vůbec :)
    Každopádně jsem moc zvědavá na trojku :)
    Měj se krásně

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ell: Jo, film se povedl, trochu jsem se bála, jak to dopadne :) HG je taky moje oblíbená série, ale trochu mi dojem na ni zkazily jiné knihy. Teď to asi zní divně, ale když teď čtu nějakou dystopii, tak téměř každá hrdinka je taková překopírovaná Katniss a díky tomu mi začíná čas od času lézt na nervy i ona :D Ale jinak je HG skvělé!
    Filmy se naštěstí tvůrcům moc povedly, ačkoli 4. film mi přišel až příliš brutální. A já jsem tak nějak slabší povaha ;)
    Hezká recenze!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To už je opravdu dlouho, co jsem knihu četla. Ale líbila se mi, druhý díl asi nejvíc :)

    OdpovedaťOdstrániť