nedeľa 3. decembra 2017

Tip na vianočný darček pre milovníka historických romancí!

Vitajte moji drahí! :)

Pre dnešný mesiac som si dala nové predsavzatie! Viete aké? Dostať zo seba maximálne množstvo článkov v najbližšej dobe je mojím novým cieľom. :) Dúfam, že sa mi to podarí a vy sa budete môcť tešiť mojej aktivite.

Vianoce sa nám už pomaly blížia a darčeky ešte stále nie sú nakúpené! Vaša mamka, sestra či babička rada číta historické romány a vy netušíte, čím ju potešiť? Vtom prípade ste na správnej adrese. Ukážem vám, čím obdariť správneho romantika. :)



Slúžka z Fairbourne Hall

Túto knihu odporúčam z prostého dôvodu. Julie Klassenová ma nesmierne pútavý štýl písania. Príbeh je zaujímavý, neustále napreduje, až vás naprosto pohltí. K tomu nesmiem zabudnúť pripomenúť, že krásna obálka si načisto získa srdce milovníčky historických románov. Tento román zaručene poteší.
V snahe uniknúť pred sobášom s bezcharakterným mužom sa Margaret Macyová prezlečie za slúžku a uteká z Londýna. Ak sa jej do najbližších narodenín podarí ostať slobodnou, získa dedičstvo a s ním aj sladkú nezávislosť. Nikdy však neplánovala naozaj pracovať ako slúžka. A rozhodne nie v dome Nathaniela a Lewisa Upchurchovcov – obaja kedysi boli jej ctiteľmi. Margaret zápasí so svojou prvou skutočnou prácou v živote a usiluje sa udržať svoju totožnosť v tajnosti, najmä keď vznikne podozrenie a zvedavé oči zavítajú do Fairbourne Hall. Vyhne sa pasci, ktorá ju má vylákať z úkrytu?


Panenská nevesta

Panenská nevesta je vzrušujúci román plný romantiky , ktorý svojou jednoduchosťou okúzli každú ženu. Čítal sa mi skvelo a zakaždým som sa tešila na ďalšiu kapitolu, ktorá ma čakala. V rámci možností mi to prišlo ako niečo originálne, niečo, čo tu dosiaľ nebolo. Rada to čítam znova a znova. :) 
Populárna autorka Rexanne Becnelová čerpala námet pre svoju historickú romancu Panenská nevesta v stredovekom Anglicku a na pozadí boja dvoch znepriatelených rodov zosnovala nevšedný príbeh krásnej a odvážnej Linney de Valcourt a drsného normanského dobyvateľa Axtona de la Mansa - príbeh o pomste, nenávisti a intrigách, ale aj o láske, čo zdolá i tie najťažšie prekážky.




Kumánska princezná

Ktorá slovenská čitateľka by nepoznala Janku Pronskú a jej romány? Pred nedávnom jej vyšla nová kniha, ktorá sa už teraz pýši značnou obľúbenosťou. Príbeh plný lásky, intríg a tajomstiev. Rýchly štýl písania zaručí automatické obracanie stránok so zatajeným dychom. Isto poteší v chladné večery.

Pätnásty román kráľovnej historickej romance. Julián Bakšai sa kvôli otcovým dlhom zaviaže, že bude slúžiť grófovi Ratoldovi a jeho zhýralému synovi Františkovi. Keď mu gróf po synovej smrti navrhne, aby od Kumánov priviedol jeho jediného vnuka, Julián neváha ani chvíľu: za odmenu mu totiž Ratold sľúbil vrátiť rodinné sídlo – hrad Kamenec.

Krásna Kumánka Damara je hrdá, slobodomyseľná žena. Po krutej zrade uhorského šľachtica žije iba pre svojho syna a celé roky odmieta ponuky na sobáš. Julián je rozhodnutý dodržať sľub grófovi Ratoldovi, no Damara v ňom prebudí hlbokú náklonnosť a lásku, a tak jej ponúkne ochranu i svoje meno. Ako však dopadne manželstvo, ktoré je od počiatku založené na klamstve? Dokáže Damara Juliánovi odpustiť a uverí, že jediné, o čo kedy stál, je jej láska?


Vlk a holubica

Síce jedna z postarších kníh, čo sa dá zohnať tuším už iba na bazári, no musela som ju sem pridať. Je to jedna z mojich NAJ top obľúbenejších kníh, aké som dosiaľ čítala. Woodiwissová ma úžasný štýl písania, jej príbehy sú všetky originálne a úžasné. Vlastním jej celú zbierku a som z toho úplne paf! :)

Keď krutí Normani napadnú v 12. storočí Anglicko, pôvabná Aislinn sa stáva svedkom vraždenia, ktorému padne za obeť aj jej otec. Wulfgar, nový vládca na hrade Darkenwald, si vyberie Aislinn za svoju otrokyňu. Hoci dievčina nenávidí cudzích dobyvateľov a všemožne sa snaží pomôcť svojmu ľudu, v jej srdci začína nebadane klíčiť láska k Wulfgarovi. Víťazný veliteľ musí priznať, že žena, o ktorej si myslel, že ju dobyl, si napokon podmanila jeho.


Získaj si jej priazeň

Ďalšia z mojich najobľúbenejších. Alexanderová si moju priazeň získala neskutočne živými opismi, krásnymi rozhovormi a sympatickými postavami. Skvelá myšlienka z oblasti koní a jazdenia. Milujem túto knihu a verím, že každá pravá milovníčka historických románov podľahne jej čaru rovnako ako ja!
Maggie Lindenová, talentovaná jazdkyňa, ktorej predsudky spoločnosti nedovoľujú pretekať, si zaumieni, že jej kôň sa stane šampiónom. Jediný muž, ktorý jej v tom môže pomôcť, však prisahal, že s dostihmi už nikdy nebude mať nič spoločné. Ír Cullen McGrath nedávno zanechal úspešný život v Anglicku, pretože sa zaplietol do dostihového škandálu, ktorý ho takmer zruinoval, a v Nashville hľadá nový začiatok. Dúfa, že si tam kúpi pozemok a začne farmárčiť. Od dostihov sa však chce držať čo najďalej. Začať odznova však nie je také ľahké, ako si myslel. Najmä potom, čo mu otec Maggie Lindenovej dá ponuku, ktorú by nemal prijať, no zároveň nedokáže odmietnuť. Maggie si je istá, že jej kobyla Bourbon Belle má na to, aby zvíťazila v prvom ročníku dostihov Peyton Stakes, ktoré ponúkajú najväčšiu odmenu, akú kedy v Amerike vyplatili. Aby mala šancu dokázať to – a zároveň aby zachránil farmu Linden Downs pred dražbou – Maggin starnúci otec urobí výmenný obchod. Dohoda však zahŕňa malý, nepríjemný detail: Maggie sa musí vydať za muža, ktorého vôbec nepozná. Muža, akého by si sama nikdy nevybrala.


Hriešna túžba

Gaelen Foleyová si ma získala svojou exotickou Hriešnou sériou. Táto kniha je konkrétne jej prvá časť a nesmierne sa mi páčila. Nachádzame sa v Indii, spoznávame indické zvyky a tradície, dozvedáme sa mnoho nového. Samozrejme nechýba ani erotika, ktorú ocení každá žena. Za mňa jedna z lepších romantických kníh, určite urobí radosť!
Ďalší pútavý príbeh o charizmatických členoch šľachtického rodu Knightovcov. Georgiana Knightová je nekonvenčná mladá dáma, ktorá celý svoj doterajší život prežila v ďalekej Indii. Je pevne rozhodnutá vydať sa iba za muža, ktorý ju bude pokladať za rovnocennú. Všetko sa však zmení, keď sa za búrlivých okolností zoznámi s diplomatom Ianom Prescottom, markízom z Griffithu, ktorý prišiel do Indie s dôležitým poslaním zabrániť vojne. Tento tajomný muž Georgianu od prvej chvíle neodolateľne priťahuje. A hoci Iana zvodná krásavica fascinuje, rozum mu velí nepodľahnúť jej čaru. Keď sa Georgiana zapletie do jeho nebezpečnej misie, markíz sa postará, aby sa bezpečne dostala do Anglicka. V neznámom svete aristokratického Londýna sa Ian stáva jej radcom, dôverníkom a napokon i zvodcom...


Nezmazateľný dojem

Ďalšia skvelá novinka od Tamery! Nezmazateľný dojem vyšiel tohto roku a ihneď som ho musela vlastniť. Rovnako ako predošlé knihy, ani táto ma nesklamala. Tentokrát sme v oblasti maliarstva. Je vidieť, že autorka má všetko pekne naštudované a my sa môžeme znova dozvedieť veľa nového. Kniha je pomerne hrubá, no čítala sa jedna radosť.
Claire Laurentová zo všetkého najviac túži namaľovať niečo, čo jej prinesie uznanie, lenže jej otec od nej žiada, aby kopírovala a falšovala diela. Keď ju okolnosti donútia utiecť z domu, do cesty jej vstúpi právnik Sutton Monroe, ktorý jej preukáže láskavosť tým, že ju nevydá úradom. Neskôr jej však odmietne prísť na pomoc, v dôsledku čoho sa Claire nazdáva, že sa v ňom mýlila. Keď sa ocitne v prostredí nashvillskej smotánky, Claire začína veriť, že svoj sen preniknúť do sveta umenia má na dosah ruky. No iba ak jej minulosť ostane utajená.
Federálne vojsko zničilo Suttonovi domov, zhabalo pozemky a teraz hrozí, že ho pripraví aj o česť jeho rodiny. Vďaka odhodlaniu získať späť, čo mu patrí, odhalí pravdu, ktorá ho môže stáť viac, než si kedy vedel predstaviť. A okrem toho aj ženu, ktorú miluje.

Nezmazateľný dojem je strhujúci príbeh o národe, ktorý sa zotavuje z vojny, o vykúpení zranených a láske muža a ženy, ktorí nájdu odvahu dívať sa na seba samého i jeden na druhého v pravom svetle. Dej sa odohráva v nashvillskom historickom sídle Belmont, veľkolepej usadlosti, ktorú dala pred občianskou vojnou postaviť Adelicia Acklenová.


Poldark- Návrat do

Síce som túto knihu začala čítať až nedávno, no musela som ju sem pridať. Je vydaná iba v češtine a zakúpila som si ju kvôli úžasnému rovnomennému seriálu. Mám len 50 strán, no som nadšená. Skvelé opisy, rozhovory, dej ide takmer podľa filmu. Úžas! Určite neľutujem a myslím, že ak niektorá tento seriál/knihu nepozná, prichádza oveľa!! :)
Důstojník Ross Poldark se po letech vrací z americké války do rodného Cornwallu a těší se, že zase začne vést normální život, bude spravovat rodový majetek a ožení se s dívkou, kterou už léta miluje. Po návratu však zjišťuje, že otec je mrtvý, šlechtické sídlo i veškeré hospodářství zchátralé a že služebnictvo rozprodává všechny zbývající cennosti. Největší bolest však zažívá po zjištění, že se krásná Elizabeth zasnoubila s jeho bratrancem Francisem, protože se domnívala, že Ross ve válce zahynul. Zklamaný důstojník se ale navzdory všemu pouští do práce a snaží se dát do pořádku rodinný majetek a znovu otevřít otcův měděný důl. A také zapomenout na svou životní lásku a zvyknout si, že patří jinému. Pomáhá mu v tom mladičká Demelza, vlastně ještě téměř dítě, kterou najal jako služebnou, aby ji vytrhl z neutěšeného prostředí, v němž dosud žila. Vděčná dívka v něm vidí svého zachránce a odměňuje se mu hlubokým obdivem, ale zároveň usiluje o jistou míru samostatnosti. Vedle ní a s její pomocí se Ross znovu vrací do života…


Cudzinka

Táto kniha je veľmi populárna hlavne kvôli rovnomennému seriálu, ktorý má v poslednej dobe veľký úspech. Priznávam, že som ju ešte nečítala, no prišlo mi rozumné pridať ju sem! Hovorí sa, že je skvelo napísaná, s bohatými opismi a rozhovormi. Je to veľká séria, kde tretia časť má niečo cez 1000 strán! Veru, vyzerá to kvalitne! :)
Claire Randallová slúžila počas vojny v armáde ako zdravotná sestra a po nastolení mieru sa znova pokúša dať dohromady svoj život a neveľmi šťastné manželstvo. Keď sa s manželom vyberie na miesto, kde sa konajú starobylé rituály druidov, neznáme sily ju vrátia do minulosti – do roku 1743, do divokého Škótska, kde muži bojujú o prežitie a ženy sú pre nich často iba bezmocnou korisťou.

Claire nechápe, čo sa s ňou stalo, kde sa ocitla a či sa odtiaľ ešte niekedy vráti. Padla do zajatia škótskeho klanu a každý ju podozrieva, že je vyzvedačka v službách Angličanov. Nebezpečenstvo striehne na každom kroku – dokonca aj na jej srdce. Claire stretne Jamesa Frasera, muža, ktorý je od nej mladší, ale zažil toho oveľa viac ako ona. James, hrdý a ušľachtilý, jej dá lásku, akú dosiaľ nespoznala. Môže žena milovať dvoch mužov, každého v inom čase? Dokáže si vybojovať šťastie a neublížiť tým, na ktorých jej najviac záleží?


Moji milí, dúfam, že tento článok vám napomôže v tomto vianočnom ruchu a vaše voľby pre darčeky potešia vašich blízkych. Budem veľmi rada, ak mi v komentároch zanecháte meno knihy, ktorú ste sa vďaka tomuto príspevku rozhodli zakúpiť, poprípade či sa vám takýto knižný tip pozdával! :)
Pre tento mesiac mám v pláne extra časté vianočné príspevky, tak dúfam, že sa mi to podarí. Tak teda, hor sa do práce! :)

Želám vám krásny deň a predvianočný láskyplný čas!
Vaša Knihomoľka Bleise


4 komentáre:

  1. Mamine ešte musím dokúpiť Kumánsku princeznú, inak má už všetky knihy od Janky Pronskej a hovorila, že sa jej veľmi páčia. Od slovenských autorov veľa kníh nečíta - vlastne číta asi len od Pronskej a ostatné sú všetko zahraničné.
    Aj tá Panenská nevesta vyzerá fajne. To by ju tiež mohlo zaujať.
    Super nápady na darčeky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Slúžka z Fairbourne Hall na mňa ešte stále čaká...aj sa na seba kvôli tomu hnevám, lebo som ju dostala minulý rok k Vianociam od sestry a stále sa k nej neviem dostať -_- Ale hádam svoju chybu čoskoro napravím...
    Alexanderová je bezpochyby skvelou voľbou a na ostatné tituly sa musím pozrieť bližšie - s maminou ich isto veľmi oceníme ^.^
    Ďakujem za tipy a prajem ti krásny deň ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak už viem o čo si napísať Ježiškovi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc ďakujem za zaujímavú inšpiráciu aj s časovým odstupom :).

    OdpovedaťOdstrániť