štvrtok 15. novembra 2018

Babičkina lekáreň nad zlato


Slovenský originál
Žáner- Odborná literatúra
Preklad- /
Edícia- Babičkine rady a recepty
Počet strán- 312
Väzba- pevná väzba
Rok vydania- 2013
Vydavateľstvo- Príroda
Čítané- september 2018

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.


ANOTÁCIA

Liečivé rastliny sú významnými pomocníkmi pri prevencii ochorení, zvyšovaní imunity organizmu a odstraňovaní následkov chronických chorôb. Kniha vám poradí, ako používať bylinky a koreniny v domácich podmienkach.


MOJE HODNOTENIE

Knihy z edície Babičkine rady a recepty sú mojou srdcovou záležitosťou. Sú dokonalé nie len vizuálnym spracovaním, ale taktiež aj obsahovým. Každá jedna Babičkina kniha mi vyráža dych hneď, keď ju vezmem do rúk. Úžasná mäkká väzba, krásne obrázky, bohaté informácie. To všetko sú vlastnosti, vďaka ktorým sa tieto knihy stávajú výnimočné.

Bylinky, liečivé čajíky, silice, tinktúry- to je moje. Milujem túto oblasť, rada si o tom čítam, šprtám sa v tom a pátram po ničom zaujímavom a novom. Táto kniha dokonale vyhovela mojim požiadavkám.

Najťažšie na recenzovaní takýchto kníh je to, že neviete, čo k ním dodať. Recenzovať odbornú literatúru je omnoho zložitejšie, než román. Tento typ knihy si musíte zobrať do rúk sami a nahliadnuť do nej vlastnými očami, aby ste pochopili, o čom vravím.

Čo vám Babičkina lekáreň nad zlato ponúka?

Na začiatku nájdete pár strán zaujímavých informácií, ktoré vám poskytnú poznatky, ako sa správne starať o sušené bylinky, ako ich zberať a sušiť. Taktiež sú na začiatku popísané liečivé látky, ktoré pôsobia priaznivo na náš organizmus, nevynechajúc riziká predávkovania či priaznivé účinky. Ďalej nasleduje okolo 300 strán, ktoré sa venujú bylinám a ich využitiu.

Pri každej rastinke nájdete jej charakteristiku, výskyt, zber, účinné látky. A samozrejme liečivé účinky a jej použitie- nevynechajúc pár zaujímavostí, ktoré takmer vždy stáli za to, aby boli prečítané. :)

V knihe som sa dočítala množstvo noviniek, ako napríklad to, že púpava je náhradou kávy, alebo že listy slivky trnkovej sa používali ako náhrada čínskeho čaju.

Na konci je veľmi zaujímavý a rozsiahly zoznam ochorení a k nim sú vypísané bylinkové recepty, ktoré by mali ochorenie pomôcť zmierniť či vyliečiť. Vskutku zaujímavé a bohaté na informácie. :)
Túto knihu vrelo odporúčam všetkým, ktorých zaujíma oblasť liečiteľstva. Tento skvost poskytuje množstvo úžasných rád a poznatkov, ktoré boli pre mňa veľmi zaujímavé. Určite neľutujem, že sa tento kúsok nachádza v mojej knižnici.

CELKOVÉ HODNOTENIE



POĎAKOVANIE
Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu Preškoly.sk Ak vás kniha zaujala, môžete si ju zakúpiť práve TU!

 
KLADY
  • veľa informácií
  • príjemná väzba
  • krásne spracovanie
  • pekné obrázky
  • hrúbka
  • kvalita na prvom mieste

ZÁPORY
  • Eee, nevidím :)
ODPORÚČAM
Ako ďalšiu knihu z tejto edície odporúčam Babičkina kuchárka nad zlato!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára