nedeľa 27. decembra 2015

Rexanne Becnelová- Panenská nevesta


Z anglického originálu- The Maiden Bride
Počet strán- 304
Väzba- tvrdá
Rok vydania- 2011
Vydavateľstvo- Slovenský spisovateľ
Séria- Nepochádza zo žiadnej série
Čítané- december 2015
Obálka- nádherná, také milujem :) 

O čom je táto kniha?
Krásna Linnea de Valcourt bola po celý život zatracovaná ako prekliata dcéra pána hradu Maidenstone- len preto, lebo sa narodila ako druhé z identických dvojčat, o ktorom staré povery tvrdili, že je stelesnením zla. Keď sa však hrad po osemnástich rokoch znovu ocitne v rukách obávaného normanského dobyvateľa Axtona de la Mansa, ktorý chce spečatiť svoje víťazstvo sobášom s de Valcourtovou prvorodenou dcérou Beatrix, je to práve Linnea, komu pripadne nebezpečná úloha zachrániť rodinné sídlo i milovanú sestru...
Moje pocity-
- túto knižku som čítala len nedávno, tuším pred dvomi týždňami. Bola som veľmi chorá a pamätám sa, že za tie "chorobné" týždne som prečítala strašne veľa kníh. :D Veď čo iné sa dá robiť ? :)
- Kniha sa mi nesmierne páčila. Zo začiatku som na ňu veľmi nemala chuť, ale keď som sa začítala ďalej... to bolo niečo! :)
Veľmi sa mi páčil originálny nápad spisovateľky, že kniha nemala typický dej, kde bola jedna princezna, ktorú zachránil princ pred nejakým drakom a tak žili šťastne až do smrti. :D Táto knižka, myslím si, bola dosť originálna. Nápad, aby boli v príbehu 2 hrdinky ako dvojičky je podľa mňa úžasný. :)
Páčilo sa mi, ako na začiatku oklamali starú matku, že sa prezliekli jedna za druhú. Bolo to zváštne, keď si stará matka myslela, že Linnea je Beatrix a bola na ňu milá.
Začiatok bol podľa mňa hrozný! Ako môže niekto chcieť odvrhnúť svoje dieťa ? To, ako jej otec vypálil znamienko bolo odporné. Chudinka Linea. :(
Axton... to bol riadny chlap ! :) Myslím, že riadne perverzný. Jej svadobný darček bol vážne nezvyčajný! :D Bolo mi Linnei ľúto, presne som sa vedela vžiť do jej kože, ako sa cítila, keď ju volal sestriným menom a nie jej vlastným.
Linnei mi bolo počas knihy často ľúto. myslím, že postavy v knihe často preháňali správanie k nej. Hlavne jej stará matka.
Otec mi počas celej knihy prišiel ako nejaký pometenec, ktorý nevie, čo so svojim životom. Ale veď niet divu, manželka mu zomrela, syn mu zomrel, jedna dcéra odišla a druhú chceli vyhnať. :(
Páčila sa mi, ako bola opísaná ich spoločná prechádzka v lese, a to ako išli domov.
Axtonová matka lady Mildred mi prišla ako fajn žena. Myslím, že bola na Linneu milá aj potom, ako zistila, že nie je Beatrix.
Scénka v pivnici s múkou sa mi veľmi páčila. :D Hlavne, keď Axton zistil, že si dala dolú jeho svadobný darček. No vo chvíli ( tuším to povedal), keď jej povedal, že ho bude nosiť jej sestra, mi bolo s Linneou do plaču. :(
Aj tak si myslím, že kniha bola krása a časť, keď vyliezla na strom pred diviakom.... :D tam som sa riadne nasmiala. :D Páčilo sa mi, že Beatrix si tiež našla svojho manžela a Linnea samozrejme tiež. :) Podľa mňa to bola super kniha. Škoda, že nemá pokračovanie. :( Rada by som si nejaké prečítala.. :)

Za mňa- 5 pusiniek z 5


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára