nedeľa 13. marca 2016

Paul Hoffman- Ľavá ruka Boha

Z anglického originálu- The Left Hand of God
Počet strán- 336
Väzba- pevná
Rok vydania-2010
Vydavateľstvo- Ikar
Séria- Ľavá ruka Boha (1.diel z 3.)
Čítané- október 2014

O čom je táto kniha?
"Útulok spasiteľov na Shotoverskom zráze je jedna veľká lož. Spásy sa tam človek nedočká a o útočisku nemôže byť ani reči."

V útulku spasiteľov niet priestoru pre radosť a nádej. Väčšinu chovancov priviedli na toto skľučujúce miesto v útlom detstve proti ich vôli. Krčia sa pod krutovládou mníchov, ktorých zverstvá a nemilosrdnosť majú jediný cieľ – slúžiť Obesenému spasiteľovi.

Útulok je rozľahlá pevnosť plná spletitých chodieb nasiaknutých pachom storočí náboženského zápalu. V jednej z nich stojí chlapec a cez tmavé okno pozoruje čerstvé prírastky do tohto pozemského pekla. Má štrnásť alebo pätnásť rokov – svojím vekom si nie je istý rovnako ako ani ostatní chovanci. Dávno zabudol svoje pravé meno, teraz mu hovoria Cale. Nepamätá si nič z predchádzajúceho života a netuší, čo ho čaká v budúcnosti... Ani to, že ho nazvú Anjelom smrti.


Moje pocity:
Ako prvé vám musím povedať, že ja väčšinou takéto knihy nečítam. Takže keď už ja poviem, že táto kniha je asi táá NAJLEPŠIA kniha na svete... to už musí byť pravda! :)
Páni!! Ešte nikdy v živote som nečítala niečo tak úžasné, niečo tak dynamické a niečo tak... ÚŽASNÉ a úžasné!
Touto knihou som úplne nadšená. Videla som ju už viac krát v kníhkupectve, no vždy ma odrádzal jej názov. Preto som po nej nikdy nesiahla- myslela som si, že to bude niečo náboženské a niečo náboženské!! :) A ja náboženské knihy z duše neznášam.
No potom, ako si ju sestra prečítala a keď mi povedala, aká je úžasná- musela som si ju prečítať tiež.
Čítala som na ňu viac záporných recenzií, kde ľudia narážali nato, že je zlý preklad. Mne prišiel preklad výborný- verte mi, na prekladoch si potrpím, tento bol určite v poriadku :).
Je to tak neskutočne živo napísané. Mala som pocit, ako keby som ten Cale bola ja. Ako keby som prežívala všetko to, čo on.
Páčilo sa mi, že medzi mnou a knihou bolo také čitateľské puto. (ako som teraz pred chvíľou čítala :)). Aj keď som prečítala kapitolu a potom knihu na chvíľu vrátila do poličky, stále mi jej dej chodil po rozume. Stále som mala chuť vrátiť sa, otvoriť ju a začítať sa do nej. Tak som si ju musela kúpiť! :)
Páči sa mi, akú ma kniha hlavnú myšlienku. Celkovo všetky scénky v knihe a celkovo celá kniha!!
Páni, normálne si ju mám chuť znova prečítať. :)
Cale bol vážny chlap. Celá partia Cale, Kleist a Henri Zahmlievač mi od začiatku bola sympatická. :)
Kniha od začiatku až po koniec mala nabitý dej. Nikdy sa mi  nestalo, aby som sa nudila. Kapitoly sa čítali rýchlo, za 3 dni som to mala zmáknuté. :)
Určite odporúčam. Milovníci dobrodružných a sci-fi kníh, toto je určite niečo pre vás. :)

Za mňa 5 pusiniek z 5

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára