nedeľa 10. apríla 2016

Nora Robertsová- Ustlané na ružiach

Z anglického originálu- Bed of Roses
Počet strán- 304
Väzba- pevná
Rok vydania- 2013
Vydavateľstvo- Ikar
Séria- Sľub (2.diel zo 4)
Čítané- apríl 2016

O čom je táto kniha?
Jack Cook a Emma sa poznajú už dlhé roky. Jack je blízkym priateľom Parkerinho brata, a preto tak trochu patrí do rodiny. Šarmantný architekt si jedného dňa uvedomí, že jeho priateľské city k Emme prerástli do niečoho hlbšieho. Keď mu Emma opätuje náhodný bozk, vzťahy v Sľube sa odrazu všetko komplikuje. Problém je v tom, že zatiaľ čo Jack sa trvalého vzťahu bojí ako čert kríža, Emma túži po láske na celý život. Ak chcú nájsť spoločnú cestu, musia veriť v spoločný cieľ.

Moje pocity-
Musím povedať, že táto kniha prekonala moje očakávania. Dúfala som, že bude aspoň taká dobrá ako prvá a nakoniec bola ešte lepšia. :)
Celá séria Sľub mi hneď padla do oka už len kvôli krásnym obálkam a originálnej myšlienke. :)
Veľmi som sa potešila, že sa v nej spomínajú aj Emmine kamarátky a že sa kniha nevenuje výlučne len Emme a Jackovi. :)
Od začiatku to bolo zaujímavé. Už v prvej časti som si hovorila- O čom bude preboha tá druhá časť? Veď akú zaujímavú prácu môže mať kvetinárka?-.
A ako vždy- opäť som sa mýlila. :)
Pre mňa to bolo zaujímavé a niekedy aj srandovné čítanie. V niektorých prípadoch som sa úplne vedela vžiť to Emmy, pretože by som sa zachovala tak rovnako ako ona. :)
Táto časť bola oproti predošlej oveľa živšia a viac zaujímavejšia. Možno preto, že som už všetky postavy poznala z prvej časti.
Emma bola podľa mňa veľmi atraktívna žena. Všetko zvládala s optimizmom a stále mala dobrú náladu. To bolo na hrdinke veľké plus.
Zopár častí bolo pre mňa v knihe trošku zvláštnych. Boli to časti, ktoré sa môžu stať len v knihe. Napríklad to, ako sa zamilovala do Jacka, alebo zopár udalostí na svadbe.
Ale to mi až tak nevadilo. :) Myslím, že v každej červenej knižke sú tieto "náhodné stretnutia". :)
Jacka som si obľúbila už hneď od začiatku. Čož nemôžem povedať o predchádzajúcej časti, pretože na Cartera som si zvykala veľmi pomaly...
Jack bol zaujímavý, mladý a fešák. :) Páčilo sa mi, ako sa správal a podľa mňa sa dokonale hodil k Emme.
Je to úžasné, ako sa všetky 4 kamarátky navzájom podporujú a vždy držia pri sebe. Tiež by som chcela také mať- aj keď také vzťahy môžu byť len v knihe.
Koniec zbehol veľmi rýchlo, ani som si ho nestihla vychutnať. Myslím, že to bolo jediné mínus na tejto knihe. Ale aj napriek tomu hodnotím knihu kladne a určite sa k celej sérii ešte niekedy vrátim. :)

Za mňa 5 pusiniek z 5
Čítali ste vy niektorú z týchto kníh ? Aký ste mali pocit ? :)
Nezabudnite zanechať komentár. :)
Bleise

9 komentárov:

  1. Pěkná recenze. :) Já teda na Noru Robertsovou moc nejsem, ale i přesto jsi mě docela nalákala, tak uvidíme, jestli si knížku přečtu. :)

    Mimochodem, pořádám na blogu soutěž o knížky, tak bych byla opravdu moc ráda, kdyby ses zúčastnila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Keď máš rada knihy tohto typu, určite sa na Noru pozri. :)
      Určite sa na súťaž pozriem. :) Prajem pekný večer. :)

      Odstrániť
  2. Krásně napsaná recenze, byť kniha není úplně to pravé ořechové pro mě :) Jsem ale ráda, že se Ti líbila :) Přeji hezký večer :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kniha vypadá moc dobře :) Krásná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Noru Robertsovou hodně čte moje babička a mockrát mi už různé knížky doporučovala a určitě si chci od Nory něco přečíst! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nora Robertsová je vážne super. :) Určite si od nej niečo prečítaj . :)

      Odstrániť