utorok 3. januára 2017

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)

Z anglického originálu- The Wife Trap
Žáner- historický román
Preklad- Diana Ghaniová
Séria- Podvedený vojvoda (2.diel z 3)
Počet strán-320
Väzba- pevná väzba
Rok vydania- 2016
Vydavateľstvo- Slovenský spisovateľ
Čítané- január 2017

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.

O čom je táto kniha?

Po škandále, ktorý pobúril celú smotánku, je lady Jeannette Brantfordová nútená opustiť rodinné sídlo v Anglicku a presťahovať sa k príbuzným na írsky vidiek. Čoskoro však vysvitne, že ani vo vyhnanstve jej nuda nehrozí. Cestou do nového domova sa totiž zoznámi s diabolsky príťažlivým architektom Darraghom O´Brienom a vďaka nemu sa jej trest zmení na vzrušujúce dni plné erotického iskrenia, ktoré zakrátko prerastie do spaľujúcej vášne. A hoci má Jeannette v pláne vydať sa jedine za vojvodu, nedokáže v sebe potlačiť túžbu po Darraghových bozkoch. Pritom netuší, že očarujúci Ír je v skutočnosti gróf z Mulhollandu, ktorého nesmierne baví hrať sa na nedosiahnuteľného. A tak skôr než odhalí vlastnú pravú totožnosť, rozhodne sa pre menšiu lesť, aby dal svojej vyvolenej lekciu z lásky...

Moje hodnotenie


Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
Pani Warrenová je spisovateľka, ktorá si získa svojich priaznivcov behom jediného diela.  Dosiaľ som prečítala jej štyri knihy a znova som sa utvrdila vtom, že táto autorka ma nikdy nesklame. Príbeh, ktorý poukazuje na skutočnú lásku, ktorá nie je založená len na materiálnych hodnotách si verne získal aj moje prieberčivé srdce.

Anglická smotánka,  veľké množstvo bálov a spoločenských udalostí v spoločnosti dokonalých džentlmenov. Toto je život, ktorý vedie hlavná hrdinka Jeannette Brantfordová. To sa však zmení po obrovskom škandále, kedy je nútená odísť do vzdialeného Írska k príbuzným. Táto kniha je úspešným pokračovaním, konkrétne druhým dielom, série Podvedený vojvoda. Rovnako ako aj v prvej časti, nachádzame tu diabolskú krásavicu a sexi tajomného, zvodného grófa.

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
Hneď na prvých stranách sa zoznámime s krásnou Jeannette. S krásnou a nesmierne namyslenou Jeannette. Musím sa priznať, že prvých 30 strán som len prekrúcala očami a trieskala si knihu o hlavu. Hlavná hrdinka mi vôbec nesadla. Vykresľovala sa ako riadna sobka, ktorá kladie najväčší dôraz len na seba. Vďaka teatrálnym skutkom a výsmechom som sa uistila v tom, že vytvoriť z Jeannette "pyšnú princeznú" bolo autorkiným cieľom. 

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
V zaujímavej situácii sa dostávame do styku s tajomným architektom, ktorý si necháva v utajení svoju modrú krv. Darragh mi bol od začiatku veľmi sympatický. Krásny, hrdý a zvodný. Nesmieme však zabudnúť na jeho najväčší nedostatok- bol Ír a to bol najväčší kameň úrazu Jeannettinej povrchnosti.

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
Príbeh mi trochu pripomína mix Pyšnej princeznej a rozprávky Kráľ drozdia brada. Keďže oba filmy mám veľmi rada, kniha dostala len ďalšie plus. :)
Ak sledujete moje recenzie, istotne ste si všimli, že knihám vytýkam jednoduchý príbeh a povrchnú lásku založenú len na živočíšnom pude. Táto kniha ma však veľmi prekvapila a preto si získala čestné miesto v mojej knižnici.

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
Príbeh nebol nejako extra výnimočný. Získal si ma predovšetkým hlavným hrdinom Darraghom. A to tým, že jeho cieľom je ukázať Jeannette iný život, než ten materiálny a pozlátený. Častokrát som sa nad ním rozplývala a obdivovala jeho charizmu a povahu. Napríklad jeho správanie pri Jeannettiných nepodarených začiatočníckych pokusoch. Najväčší vplyv na Jeannettin vývoj má jeho povaha a samotný on, vďaka čomu sa z Jeannette stane ozajstná žena, bez predošlých predsudkov a pohŕdania.

Tracy Anne Warrenová- Zvodný gróf (recenzia)
Túto knihu môžem len odporučiť. Ideálna oddychovka, ktorá prebudí vaše zmysly a nepustí Vás od čítania. Ako stvorená pre romantické duše, ktoré túžia po ozajstnej láske a vášni, z ktorej sa budete rozplývať ešte dlho po jej prečítaní.


 Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Slovenský spisovateľ. Ak vás táto kniha zaujala, môžete si ju zakúpiť napríklad TU! Viac ľúbostných románov nájdete na tejto adrese.


1 komentár:

  1. Mám takový dojem, že jsem se nad touto knihou už zamýšlela, ale nejsem si teď jistá jestli to byla skutečně tahle nebo jen nějaká s podobným názvem, ale od jiného spisovatele... to je tak, když nečtu anotace :D

    OdpovedaťOdstrániť