sobota 12. marca 2016

Nicholas Sparks- Správa vo fľaši

Z anglického originálu- Message in a bottle
Počet strán- 304
Väzba- pevná
Rok vydania-2012
Vydavateľstvo- Ikar
Séria- nepochádza zo žiadnej série
Čítané- október 2015

O čom je táto kniha?
Rozvedená osamelá novinárka Theresa Osbornová pri prechádzke na pláži nájde v piesku sklenenú fľašu s papierom vnútri. Neodolá a začíta sa do nádherného vyznania lásky neznámeho pisateľa žene menom Catherine. List na ňu hlboko zapôsobí a zároveň ako skúsená reportérka Chicago Tribune vytuší šancu na senzačný článok pre svoje noviny. Po neúnavnom pátraní zistí, že list napísal Garrett Blake, staviteľ lodí v prímorskom mestečku v Severnej Karolíne, a vyberie sa za ním. Garrett Blake sa ani po rokoch nevie vyrovnať s náhlou smrťou milovanej ženy. Príchod Theresy môže znamenať práve ten nový začiatok, ktorý tak veľmi potrebuje.

Moje pocity-
Tak ako stále, Nicholas Sparks je pre mňa pán spisovateľ. 
Síce sa musím priznať, že som knihu začala čítať na dvakrát. Neviem prečo, začiatok ma tak trochu odrádzal a nie a nie dôjsť ku stretnutiu Theresy s Garrettom.
No nakoniec som sa cez začiatok prehryzla a musím povedať, že som šťastná, že som ju neodložila späť do poličky.
Tento spisovateľ má nesmierne veľký talent. Páči sa mi, aký má štýl písania a taktiež to, že jeho knihy majú vždy originálny dej.
V tejto knihe sa mi páčilo veľa častí. 
Theresa bola podľa mňa veľmi múdra žena. Niekedy mala vážne originálne nápady. Napríklad vtedy, keď nechala mikinu na palube jeho lode. :-)
Veľa scén v knihe bolo veľmi pekných. Niekedy som mala pocit, ako keby som tam bola aj ja. Chvíle, keď sa prechádzali večer po horúcej pláži, slnko už zapadlo a teplý večerný vánok sa im pohrával s vlasmi, boli nesmierne krásne. Taktiež sa mi páčilo správanie Garretta k Therese a jej synovi. Niektoré scény boli veľmi pekne opísané.
Ale, čo by to bolo za Sparksa, keby nebolo v knihe aj trochu smútku.
Garretta mi bolo trochu ľúto. Bolo vidno, že Catherine mu aj napriek tomu, že bola mŕtva, neschádzala z mysle. 
Musím sa vám priznať, že som ešte nikdy pri žiadnej knihe tak neplakala, ako pri tejto. Normálne som ju musela dať nabok, aby som ju nepokvapkala, vyplakať sa a tak dočítať.
Ešte sa mi niečo také nikdy nestalo.
Videla som aj film. Myslím si, že keď ste ho nevideli, ani ho nepozerajte- skazí vám dojem z knihy.
Takže za mňa to je jednoznačne kladné hodnotenie. :) Milujem túto knihu a niekedy sa ku nej určite vrátim. Ak ste ju ešte nečítali a Nicholas Sparks patrí medzi vašich obľúbencov, určite neváhajte a prečítajte si ju. :)

Za mňa 5 pusiniek z 5

4 komentáre:

  1. Po tomto titulu od Sparkse v knihkupectví už dlouho pokukuji, mám ho na seznamu knih, které si chci přečíst... Tvoje recenze mě popostrčila ke koupi a rozšíření Sparkovské sbírky :)) Moc hezky sepsáno :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Som rada, že som ťa motivovala ku kúpe tejto knihy. :) Tiež som uvažovala, či si knihu kúpiť. Určite svoje rozhodnutie neľutujem. ;)

      Odstrániť
  2. Sparkse jsem zatím nečetla, ale chystám se ho zkusit, doma na mě zatím čeká Talisman :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si niečo od Sparksa prečítaj. :) Je to vážne kvalitný spisovateľ. :) Talizman som ešte nečítala, ale určite sa na neho pozriem. :)

      Odstrániť