piatok 8. júla 2016

Kass Morgan- Prvých 100

Z anglického originálu- The 100
Žáner-Sci-fi, Fantasy
Preklad- Katarína Slivková
Séria- 1.časť z 2
Počet strán- 280
Väzba- pevná
Rok vydania- 2014
Vydavateľstvo- CooBoo
Čítané- júl 2016

O čom je táto kniha?
Od ničivej nukleárnej vojny žilo ľudstvo vo vesmírnych lodiach. Teraz však Rada posiela sto mladistvých delikventov – ktorých spoločnosť považuje za nahraditeľných – na nebezpečnú výpravu s cieľom znova kolonizovať planétu. Môže to byť ich druhá šanca na život... alebo samovražedná misia.

 Moje hodnotenie-
Túto knihu som si kupovala s tým, že som nemala ani poňatia o čom môže byť. Hneď od úplného začiatku ma zaujala prvá kapitola, ktorá ma nesmierne upútala. Taktiež mi sadol aj štýl písania autorky, takže mi nezostávalo nič iné, než si ju kúpiť. :)

Bohužiaľ, začínala som ju čítať na dvakrát- (hneď po sebe). Možno to bolo tým, že hneď ako som si knihu kúpila, rozčítala som si ju v autobuse a nevedela som sa naplno sústrediť.
Jednoducho som začiatok až tak nepochopila. Dokonca som sa pozerala na internet, či mám určite prvú časť, pretože mi na tom niečo nesedelo.

Z počiatku som z toho mala riadny chaos. Kniha je písaná z viacerých pohľadov, konkrétne štyroch postáv. Mala som z toho mišung, pretože prvá kapitola bola o Clarke, druhá o Wellsovi, tretia o... atď. Takže tak :D Dúfam, že ste ma aspoň tak pochopili.

Po čase, som si na to zvykla a nesmierne ma tu zaujalo. Na začiatku som z toho bola nervózna a chcela som, aby bol príbeh písaní len z jedného pohľadu. No potom som to vrátila späť :)

Na knihe sa mi páčilo, ako zaujímavo sa splietali osudy postáv. Každá strana bola pre mňa zážitok a nesmierne ma vťahovala do deja.
Páčilo sa mi, že autorka písala tak záhadne a nikdy nič nechcela prezradiť. Nemám rada knihy, v ktorých hneď na začiatku vyklopia všetky tajomstvá a zvyšok knihy je už o ničom. 
Takže, toto bolo na knihe určite veľké plus. :)

Na konci som myslela, že ma porazí. Mala som posledných 30 strán do konca, no vôbec sa mi nepáčilo ako to je. Mala som strach z toho, že to nedopadne dobre!! Aachhhhh. :D A keď som dočítala poslednú vetu v knihe, tiež som myslela, že ma porazí. :D
Autorka nás prinúti kúpiť si aj druhé pokračovanie, pretože takto nedokončený príbeh vás určite nahnevá. :) 


Takže musím čím skôr zájsť do knihkupectva a kúpiť si pokračovanie. :)

Čítali ste knihu aj vy? Aký ste z nej mali dojem?
Nezabudnite sa so mnou podeliť o svoje postrehy v komentároch. Teším sa z každého jedného. :)

Prajem pekný prázdninový deň!
Bleise 

2 komentáre:

  1. Knihu jsem zatím nečetla, ale potkala jsem pár recenzí a ty mě rozhodně nalákaly. Ty jsi přidala ten finální hřebíček, takže knihu určitě brzy zkusím :) Měj se krásně a užívej si hezké letní dny! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem, určite neváhaj a prečítaj si ju. :)

    OdpovedaťOdstrániť