piatok 24. februára 2017

Alessandra R. Torreová- Hriešny Hollywood


Z anglického originálu- Hollywood Dirt
Žáner- erotický román
Preklad- Monika Srnková
Séria- nepochádza zo série
Počet strán- 408
Väzba- pevná väzba s obalom
Rok vydania- 2017
Vydavateľstvo- Ikar
Čítané- február 2017

Viac informácií o titule nájdete na tomto odkaze.

O čom je táto kniha?
Cole Masten je hollywoodska hviezda a sexidol všetkých žien – okrem jeho vlastnej. Summer Jenkinsová je obyčajné dievča z malého mestečka Quincy, z ktorého by najradšej okamžite utiekla. Ich životy by sa azda nikdy neskrížili, keby si Cole náhodou neprečítal knihu o tomto mestečku a nedozvedel sa, že sa tu niekoľkým obyvateľom podarilo rozprávkovo zbohatnúť na Coca-Cole. Rozhodne sa o týchto ľuďoch nakrútiť film a o pár mesiacov už pristane aj s celým filmovým štábom na malom letisku. Pokojné vody konzervatívneho južanského mestečka rozvíri pravá atmosféra filmového Hollywoodu. Summer sa zrazu ocitne v správnej chvíli na správnom mieste. Prijme ponúknutú rolu a dúfa, že vďaka štedrému honoráru si splní svoj sen – opustí mestečko a skúsi šťastie niekde inde. Pri nakrúcaní sa často stretáva s Colom, ktorým zároveň opovrhuje a zároveň ju k nemu niečo neodolateľne priťahuje. Možno ani ona nie je Colovi celkom ľahostajná, lenže večne to medzi nimi iskrí, večne je medzi nimi napätie. Nuž, protiklady sa nemusia vždy priťahovať... Žeby naozaj?

Moje hodnotenie-

Hriešny Hollywood, Hollywood Dirt- recenzia, review
Jej meno je Summer Jenkinsová. Vskutku obyčajná vidiečanka, ktorá oplýva šarmom a krásou dlhonohej blondíny. Je známa svojou húževnatosťou a odvahou, vďaka ktorej si púšťa jazyk na špacír. Dostáva ponuku, ktorá sa neodmieta. Podpisuje zmluvu a ani netuší, že práve toto rozhodnutie, jej úplne zmení život.


Summer je odvážna, zmyselná a priateľská hrdinka, ktorá vás zaujme od prvých strán. Je úprimná a pred čitateľmi si často vylieva svoje srdce. Páči sa mi jej spôsob vyjadrovania, typu, "je mi úplne jedno, čo si o mne myslíte, ale niekde v kútiku duše, mi na tom záleží." 😂😂
Hrdinka je sebavedomá a vyrovnaná sama so sebou. To všetko sa ale zmení vo chvíli, keď na scénu nastúpi Cole Masten. Lámač ženských sŕdc, sexidol a zvodca.

Hriešny Hollywood, Hollywood Dirt- recenzia, review

Cole Masten. Tak to už je iná šálka kávy. Rozmaznaná hollywoodska hviezda, ktorú doslova charakterizuje neukojená túžba po sexe. Občas som mala pocit, ako keby bol nenásytný nymfoman, ktorý nedokáže túžiť po ničom inom. Samý sex, sex a sex. A keď už nič iné, tak možno ešte ďalší sex. Nakoniec som si jeho správanie vysvetlila úplne jednoducho. Typický chlap.

Alessandra Torre ma zaujímavý spôsob písania. Kapitoly sú krátke, (max. 5 strán), dialógy sú vtipné a príbeh nikdy nestojí na mieste. Kniha sa číta rýchlo. Je písaná zábavne a jednoducho. Vďaka erotike, ktorá je príbehom doslova "prekorenená", akcii a vtipnosti, si každý z nás nájde to svoje pravé orechové.

Hriešny Hollywood, Hollywood Dirt- recenzia, review

"V Hollywoode je manželstvo úspešné, ak trvá dlhšie ako doba spotreby na kartóne mlieka"

V knihe sa nachádza množstvo trefných poznámok a výstižných citátov podobné tomuto. Keď počas čítania natrafíte na vetu typu, "Vo vzduchu lietalo toľko sračiek, že aj muchy boli zmätené" alebo "To nie je arogancia, to som ja", neubránite sa úsmevu.

Rozvody sú v tejto knihe na dennom poriadku, a to len kvôli tomu, že niekto nedokáže udržať svoje pudy na mieste. Vzájomné vzťahy medzi slávnymi mi vždy prišli neúprimné. Samozrejme, česť výnimkám. Klape to dovtedy, kým ste populárny a bulvár obracia svoju pozornosť len na vás. Keď upadnete do zabudnutia, vytiahnete z vrecka eso menom rozvod. Ako znela tá ďalšia trefná citácia?

"Spravodlivý rozvod v Hollywoode znamená, že každá strana dostane päťdesiat percent publicity."

Hriešny Hollywood, Hollywood Dirt- recenzia, review
Príbeh je zaujímavý. Ešte nikdy som nečítala niečo podobné tomuto. Konečne som sa vďaka knihe dostala do pravého chaosu filmového štábu, hollywoodských hviezd a biznisu. Bolo to zaujímavé. Keď pozeráte film, nikdy to neprežívate tak naživo, ako keď čítate knihu. Vďaka tomuto príbehu som mala možnosť vyskúšať byť herečkou, milenkou a zvodkyňou.

Vzťah Cola a Summer je z určitého hľadiska zvláštny. Milovať sa s niekym, koho neznášam mi príde pokrytecké a neúprimné. Ozaj niekto túži po sexe z nenávisti? (Sex z nenávisti je presná citácia z knihy na danú situáciu). Je to normálne? Asi áno. Máme tu ďalšie jednoduché vysvetlenie- To je Amerika.

Koniec mi prišiel spracovaný narýchlo. Pridala by som ešte pár strán a vyšperkovala vzťah Cola a Summer do väčších detailov.

OD TOHTO ODSTAVCA NASLEDUJE KRÁTKY SPOILER!:
Ako to mohlo takto skončiť? Po tom, ako sa milovali 24 hodín vkuse zistili, že sa neskutočne milujú a nedokážu bez seba žiť (pritom predošlých 350 strán sa nemohli ani cítiť). Príde mi to neúprimné. Išlo len o to, že jeden vyhovoval druhému na základe sexuálneho uspokojenia a tak z toho vzniklo niečo, čo nazývali láska. To je dôvod, prečo kniha nezískala plný počet bodov.
KONIEC SPOILERU

Hriešny Hollywood, Hollywood Dirt- recenzia, review

Kniha stojí určite za prečítanie. Kto má rád romantické a hlavne erotické knihy, toto je preňho tá správna voľba. Chvíle strávené s hrdinkou Summer vás pobavia nad ženským zmýšľaním, zatiaľ čo okamihy po boku Cola vás obohatia o vzrušenie a erotiku.


http://www.bux.sk/knihy/293613-hriesny-hollywood.html

5 komentárov:

  1. Nuž, kniha určite nie je pre mňa. Takéto knihy, kde je len sex a niekto ho považuje za lásku je pokrytecké. Preto ani po podobných knihách nesiaham. Som romantička, a preto túžim čítať o pravej láske :) Inak, ak by si chcela spoznať Hollywood v 50.rokoch 20.storočia a stať sa taktiež herečkou, tak ti môžem odporučiť Most do prístavu od Francine Riversovej. A tu nájdeš aj skutočnú, tú pravú lásku. Avšak, rozvody, sex a podobne je tam taktiež, ale úplne, aleže úplne inak vzaté a nikdy nie až do úplných detailov :D Je to kresťanský román, tak aj preto, no Francine vždy vie, ako sa vžiť do svojich postáv a poukazuje na zaujímavé fakty a problémy a aj ich riešenie. Je to pekný román. Osobne mám najradšej od nej Vykúpenú lásku (to je moja srdcovka na celý život ^.^) a teraz aj Hlas vo vetre. Ale ani Most do prístavu nezaostáva, odporúčam vlastne všetky jej knihy :D
    A na záver, opäť veľká pochvala fotiek. Fakt nechápem, kde na tie nápady chodíš, no sú feniálne♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...ach, preklep -_- Takže oprava: Nápady na fotky máš geniálne!!! :D

      Odstrániť
    2. A opäť ďakujem za takýto krásny komentár. Juuj, ty mi vždy vieš tak zlepšiť náladu. :) Ďakujem za tipy, určite po tom popozerám. A áno, máš pravdu. Mám rovnaký názor o láske, ako ty. :) Na ten Hlas vo vetre sa ale že ozaj chystám, pretože minule si ho tak vychválila, až mi to nedalo a musím to skúsiť. :)
      Ďakujem ešte raz za krásny komentár a maj sa krásne. :)

      Odstrániť
  2. Tak tohle vypadá vážně dobře. Děkuji za krásnou a velmi podrobnou recenzi :)

    OdpovedaťOdstrániť